Hogyan is működik?

Fényképezés során különböző irányokból készítünk több száz vagy esetenként több ezer fényképet az adott tárgyról. Ezután a fényképekből egy bonyolult algoritmus segítségével elkészítünk egy 3D modellt. A modellt utána bármelyik modellező programmal meg tudjuk jeleníteni. Ilyenkor obj, fbx vagy stl formátumokban mentjük el modellünket.

Lézerszkennereink segítségével a letapogatott tárgyakat pontokra bontjuk és ezen pontoknak a térbeli helyzetét koordinátákkal tároljuk el. A letapogatott tárgyakról úgynevezett pontfelhőket hozunk létre. A pontok koordinátáit a mások által is sokat használt .xyz és .xyzi formátumokban mentjük el.

A beszkennelt tárgyakból hologramokat készíthetünk. Olyan képrögzítő eljárást fejlesztettünk ki, amellyel a tárgy struktúrájáról tökéletes térhatású, vagyis háromdimenziós kép hozható létre. Az információtárolás sajátosságai miatt a háromdimenziós képrögzítés sokkal több lehetőséget nyújt, mint a kétdimenziós képrögzítés.

Az általunk gyártott hologramokat különböző betekintési szögekből vizsgálhatjuk meg, pontosan „körbejárható”, különböző irányokból tekinthető meg az adott tárgy. Lehetőség van úgynevezett csatornázott hologramok létrehozására is, ilyenkor egy hologramon több tárgyat jeleníthetünk meg. Különböző irányokból nézve különböző tárgyakat láthatunk, vagy ugyanazt a tárgyat láthatjuk különböző nagyításban, egyes részeket jobban kiemelhetünk vagy ránagyíthatunk egy-egy részletre.

 

 

Ne habozzon megismerni ezt az egyedülálló technológiát! Általunk forradalmian új lehetőségek nyílnak. Lépjen kapcsolatba Velünk!